Video recepten

Tijdens onze vakantie in Tsjechië raakte wij in aanraking met de biercultuur van het land, wij hebben daar genoten, gedronken en zijn geïnspireerd geraakt. Zo zijn we begonnen met een Instagram pagina om Nederland aan het koken met bier te krijgen! Hieronder zijn al de video’s te zien die wij tot nu toe hebben gemaakt.

Recept even makkelijk terug lezen? Dat kan! Klik dan even op de link bij de video.

Eisbein met Krusovice cerne

Echt een traditioneel Tsjechisch recept, dit recept is op basis van een echt Bohemisch (is dat een woord? vanaf vandaag wel) biertje. Namelijk: Krusovice Cerne, een heerlijk donker biertje. Benieuwd naar het recept, bekijk dan de video of klik hier.

Brownies met hertog jan grand prestige

Grand Prestige zal je wel vaker tegen komen met de recepten video’s, dit is namelijk een van mijn favoriete bieren. Een bier om te leren waarderen, en te laten rijpen, wat een enorme smaak beleving is een gerijpte Grand Prestige. Koolzuur verdwijnt, hopsmaak neemt af en er blijft een prachtige zoete smaak over te vergelijken met een goede port! Top biertje dus om een brownie mee te maken.

Biermosterd met Gouden carolus

Mosterd na de maaltijd? Nee,  mosterd tijdens de borrel! Zie je het al voor je, een heerlijke kaasplak met natuurlijk abdij kaas of lekker bij de (bier)bitterbal. Hoe vet is het dan om je eigen gemaakte biermosterd erbij te serveren!

Stoofvlees met westmalle dubbel

Ken je klassiekers, stoofvlees (verschillende variaties zijn mogelijk, zo heb ik ook nog een recept met Grand Prestige online staan) kan je natuurlijk echt niet vergeten. Het maken van stoofvlees doet mij altijd denken aan mijn oma. Vroeger maakte ze dit altijd voor heel de familie. Ze kwam dit dan altijd bij mijn moeders thuis brengen in jawel, de al zo bekende groene Tupperware bak.

Bitterballen met Westmalle dubbel

Aangezien ik altijd stoofvlees maak voor een heel weeshuis, heb ik altijd meer dan genoeg over. Nu kan je natuurlijk heel de week stoofvlees eten of invriezen. Maar nog veel leuker is om er zelf bitterballen van de te maken!

pannenkoeken met Paulaner

Pannenkoeken zijn natuurlijk heerlijk, pannenkoeken met bier is een nog betere optie. De beste combi is met een Weissbier, omdat dit bier qua aroma tonen van banaan heeft heb ik er voor gekozen om er bananen pannenkoekjes van te maken. Zien ze er niet heerlijk uit? Nog beter met natuurlijk zelf gemaakte bierstroop.

bierstroop van Rochefort 8

Rochefort 8 is een hele zoete Quadrupel, perfect dus om stroop van te maken. Pas wel op met inkoken van het bier, bij mij ging hij namelijk enorm overkoken en alles zat onder.. dit heb ik natuurlijk zo mooi mogelijk eruit geknipt in de video. Zie jij wanneer het is gebeurd?

Biramisu met liefmans en roodfruit

Dit is misschien wel mijn favorite toetje, wel zoeter dan een normale tiramisu. Maar zo veel lekkerder in de zomer! Nu moet ik ook bekennen dat ik zelf geen koffie lust dus dat heeft er ook vast iets mee te maken…

 

 

Delen: