Biramisu met Hertog Jan Grand Prestige

De biramisu met Hertog Jan Grand Prestige is een perfect toetje voor zowel de bier als koffie liefhebber. Grand Prestige past super bij de espresso, leuk om bij het gerecht te serveren is een proefglaasje met de mix van espresso en Grand Prestige om uw gasten deze smaaksensatie te laten beleven!

Ingrediënten:

2 Flesjes Hertog Jan Grand Prestige

2 kopjes espresso

500 gram langevingers

50 ml Disaronno

3 Eieren

100 gram witte basterdsuiker

250 ml slagroom

250 gram mascarpone

100 gram pure chocolade

Stappen:

  1. Scheid de eieren
  2. Voeg de eidooiers en suiker in de kom, klop a 10 minuten tot het een mooi stevig geheel is.
  3. Klop de slagroom op in een andere kom
  4. Zorg voor een vetvrije kom en klop het eiwit stijf
  5. Stop de mascarpone in de kom met de eidooiers en de suiker en klop deze met de mixer tot dat het 1 geheel is.
  6. Voeg de Disaronno en slagroom toe aan de kom met de mascarpone en spatel deze er voorzichtig doorheen.
  7. Doe hierna het geklopte eiwit in dezelfde schaal en spatel deze er rustig doorheen.
  8. Pak een maatbeker en stop hier de Grand Prestige en de espresso in.

Maak de keuze tussen kleine bakjes of grote schaal

  1. We gaan nu een soort lasagne maken van mascarponemengsel, lange vingers en chocolade.
  2. Begin met een dunne laag mascarpone.
  3. Doop de langevingers onder in de Grand Prestige met espresso en verdeel deze daarna over de mascarpone-laag.
  4. Versnipper of rasp de chocoladereep in fijne en in iets grotere stukjes, strooi hiervan de snippers over de langevingers in de schaal.
  5. Voeg een dikke laag van het mascarponemengsel toe en herhaal de vorige stappen
  6. Top het nu af met nog een dunne laag mascarponemengsel en strooi hier de laatste chocolade overheen.
  7. Dek deze af en zet deze enkele uren voor het eten in de koelkast!

Eetsmakelijk!

Ook benieuwd naar de zomerse variant van deze Biramisu met Liefmans en aardbeien klik dan hier!

Delen: