Koken met bier

Koken met bier! Bier is fantastisch bier is perfect, maar als je bier drinkt moet je er natuurlijk ook bij eten. Dus wij gaan er mee koken! Wat voor bieren passen goed bij welk gerecht, food pairing begint zich steeds meer te ontwikkelen.

Hieronder een kort overzicht met bieren en gerechten die je daarmee kan combineren:

Hertog Jan Pilsner, pils kan je het beste combineren met pittige gerechten als hapjes kan je bijvoorbeeld denken aan vlammetjes, nacho chips, pittige kipkluifjes en gehaktballetjes. Als hoofd gerecht kan je het goed drinken bij zoute gerechten zoals bijvoorbeeld een tonijn steak of pizza!

Hertog Jan Weizener, Weizener is een samenvoeging van van het beste uit twee werelden, het Belgische wit bier en het Duitse weissbier. Het past perfect bij gebakken mosselen en gefrituurde inktvisringen. Als hoofdgerecht zouden wij hier natuurlijk een overheerlijke schnitzel aanraden!

Hertog Jan Dubbel, een dubbeltje past goed bij vleesgerechten. Op de borrelplank past een paté, gerookte ham en natuurlijk de oerhollandse bitterbal perfect bij de dubbel! Hoofdgerechten die hier goed bij passen zijn natuurlijk de stoofpot, spare ribs en wildgerechten.

Hertog Jan Tripel, door het fruitig en kruidige aroma van de tripel past deze heel goed met perzik. Gerechten hiermee zijn bijvoorbeeld het enorm bekende toetje de pêche melba, maar ook een salade met perzik dressing is aan te raden!

Bier is onze passie daarom starten Maarten en Ilse van Hop Hop Horeca vanaf februari 2018 met een opleiding tot Bier Sommelier. Hierover volgen uiteraard meer updates!

Maar tot die tijd blijven we zelf koken met bier! kijk hier onder voor onze recepten:

Recepten:

Borrelhapjes:

Bitterballen met Westmalle Dubbel

Garnalen in bierbeslag van Hertog Jan Weizener

Hoofd:

Stoofvlees met Hertog Jan Grand Prestige

Spare ribs diverse marinades

Na:

Brownies met Hertog Jan Grand Prestige

Bieramisu met Hertog Jan Grans Prestige

Bieramisu met Liefmans en Aardbeien

 

Bekijk ook onze foodpairing ideeën!

 

 

Delen: