Biramisu met Liefmans en roodfruit

Wij noemen de biramisu met Liefmans en roodfruit de zomerse variant van de traditionele biramisu maar wie zijn wij om te bepalen wanneer jij het eet? Het zoete van de Liefmans past perfect bij rode vruchten voel je dus vrij om meer rode vruchten toe te voegen! Het ideale gerecht voor de echte zoetekauw.

Ingrediënten:

2 Flesjes Liefmans Fruitesse

200 gram langevingers

50 ml Disaronno

3 Eieren

100 gram witte basterdsuiker

250 ml slagroom

250 gram mascarpone

100 gram witte chocolade

300 gram aardbeien

300 gram frambozen

Stappen:

  1. Scheid de eieren
  2. Voeg de eidooiers en suiker in de kom, klop a 10 minuten tot het een mooi stevig geheel is.
  3. Klop de slagroom op in een andere kom
  4. Zorg voor een vetvrije kom en klop het eiwit stijf
  5. Stop de mascarpone in de kom met de eidooiers en de suiker en klop deze met de mixer tot dat het 1 geheel is.
  6. Voeg de Disaronno en slagroom toe aan de kom met de mascarpone en spatel deze er voorzichtig doorheen.
  7. Doe hierna het geklopte eiwit in dezelfde schaal en spatel deze er rustig doorheen.
  8. Pak een maatbeker en stop hier de Liefmans in.

Kies uit kleine bakjes of een grote schaal.

  1. Snijd aardbeien en frambozen in kleine stukjes bewaar 6 aardbeien (of halve) en 6 frambozen voor de topping.
  2. We gaan nu een soort lasagne maken van mascarponemengsel, lange vingers, chocolade & aardbeien.
  3. Begin met een dunne laag mascarpone.
  4. Doop de langevingers onder in de Liefmand en verdeel deze daarna over de mascarpone-laag.
  5. Leg hierna een mooie laag van de aardbijen over deze langevingers.
  6. Versnipper of rasp de chocoladereep in fijne en in iets grotere stukjes, strooi hiervan de snippers over de aardbeien in de schaal.
  7. Voeg een dikke laag van het mascarponemengsel toe en herhaal de vorige stappen
  8. Top het nu af met nog een dunne laag mascarponemengsel, bedek deze laag met de overige aardbeien en strooi hier de laatste chocolade overheen.
  9. Dek deze af en zet deze enkele uren voor het eten in de koelkast!

Eetsmakelijk!

Bekijk ook onze versie met Hertog Jan Grand Presige

Delen: