Stoofvlees met Westmalle Dubbel

Ken je klassiekers, stoofvlees kan je natuurlijk echt niet vergeten. Het maken van stoofvlees doet mij altijd denken aan mijn oma. Vroeger maakte ze dit altijd voor heel de familie. Ze kwam dit dan altijd bij mijn moeders thuis brengen in jawel, de al zo bekende groene Tupperware bak.

Ingrediƫnten:

3 flesjes Westmalle Dubbel

2 uien

9 knoflooktenen

2kg stoofvlees

snufje zout en peper

boter

3 laurierblaadjes

1 runderboullion blokje

Stappen:

  1. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 4 bij 4 cm.
  2. Kruid het vlees naar smaak met peper en zout.
  3. Verhit de braadpan op hoog vuur voeg boter toe.
  4. Wanneer de boter begint te verkleuren, voeg het vlees in de pan.
  5. Schroei alle kanten van het vlees dicht zodat het vlees oom mooie bruine kleur krijgt voeg dit met boter en al in de stoofpan (deze hoeft nog niet aan te staan).
  6. Herhaal stap 3 tot en met 5 tot dat al het vlees zich in de stoofpan bevindt.
  7. Bak de uiten in de braadpan en voeg deze daarna aan het stoofvlees toe.
  8. Voeg het bier toe aan het stoofvlees, zorg dat al het vlees onder het bier staat.
  9. Kruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg de laurier en knoflook toe.
  10. Roer alles goed door
  11. Zet op laag vuur en laat minimaal 4 uur stoven (zelf maken wij hem vaak een dag van tevoren zodat het vlees extra lekker is!)
  12. Indien je de textuur van dit gerecht voor opdienen iets pappiger wil voeg dan op eigen gevoel wat bloem toe (of Maizena). Dit kan ook met ontbijtkoek, echter wordt het gerecht daar wel zoeter van.

Eet smakelijk!

Bier tip!

Gooi de restjes vooral niet weg! Bekijk hier het recept om er bitterballen van de maken. Heerlijk voor bij de borrel.

Delen: