Het zoetige van de Hertog Jan Grand Prestige past perfect bij chocolade, daarom hebben wij hem gebruikt voor deze over heerlijke bier brownies!
Ingrediënten:
1/3e flesje Hertog Jan Grand Prestige
300 gram chocolade (100 gram puur, 100 gram melk & 100 gram wit)
100 gram bruine basterdsuiker
125 gram boter
125 gram bloem
100 gram amandelen
3 eieren
3 eetlepels cacaopoeder
Stappen:
- Verhit de oven voor op 180 graden.
- Hak de witte chocolade in kleine stukjes en doe hetzelfde met de amandelen
- Snijd de boter in ongeveer blokjes van 1 bij 1 cm.
- Voeg de boter in een vuurvaste kom en smelt in dezelfde de pure- en melkchocolade indirect (au bain-marie).
- Als deze volledig is gesmolten zet deze dan even aan de kant zodat deze kan afkoelen.
- Mix de eieren en suiker in een kom á 10 minuten tot dat deze luchtig is.
- Voeg de Hertog Jan Grand Prestige toe en klop nogmaals door.
- Voeg hierna de gesmolten chocolade door het mengsel en roer dit goed door.
- Mix de bloem en de cacaopoeder zodat je een mooie egale kleur krijgt. Dit kan met een zeef maar ik doe het vaak beide in een bakje met deksel en schud een paar keer goed.
- Doe deze mix bij het mengsel en spatel goed door.
- Als je de mooie donkerbruine kleur krijgt en het bloem is opgenomen in het beslag voeg je de witte chocoladesnippers en amandelen toe spatel dit nogmaals goed door.
- Stop het beslag in de brownie vorm. Wanneer je deze niet hebt kun je ook een ovenschaal gebruiken, bedek deze met bakpapier en stop dan het beslag erin.
- Bak deze ongeveer 20 minuten en laat deze daarna afkoelen.
Tip!
Om te kijken of deze klaar is prik met een houten saté prikker in de brownie, wanneer er niets aan de prikker blijft hangen is de brownie klaar om af te laten koelen!
Serveer tip!
Als toetje lekker met een bolletje ijs! Of een beetje biramisu!