Spare ribs diverse marinades

Ingrediënten:

Basis

4 a 5 Flesjes Hertog Jan Pils

2 KG Spare Ribs

2 Kippenbouillon blokjes

1 Ui

5 Knoflooktenen

2 Laurierblaadjes

Ketjap op gevoel

Zout zelf op smaak

Grand Prestige Marinade

1/3 flesje Grand Prestige

2 Volle eetlepels bruine suiker

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels cider azijn

1 theelepel gedroogde oregano

3 theelepels knoflookpoeder

2 theelepels Cayennepeper

1 citroenschilrasp

2 theelepels mosterd

Scheut chilisaus

 

 

 

 

Leffe Blond marinade

1/3e flesje Leffe Blond

1 lente ui

2 knoflooktenen

2 eetlepels sesamolie

3 eetlepels ketjap

2 eetlepels honing

1 theelepel zout

 

Stappen:

  1. Stop de spareribs in de pan
  2. Giet hier de Hertog Jan pilsener over tot dat deze onderstaan
  3. Kruimel de kippenbouillon blokjes in de pan
  4. Snipper de ui en voeg toe aan de pan
  5. Pers de knolooktenen in de pan 
  6. Voeg de laurierblaadjes toe
  7. Voeg nog een snufje zout toe en ketjap op gevoel ongeveer twee eetlepels
  8. Breng het geheel aan de kook en laat deze 15 minuten goed door koken
  9. Laat het geheel minimaal twee uur pruttelen een daarna afkoelen (Hoe langer je het laat door pruttelen deze malser het vlees wordt, voorkeur om dit een dag van tevoren te doen)

Grand Prestige Marinade

  1. Hier kunnen we natuurlijk stappen gaan opschrijven maar het is niet anders dan alle ingrediënten bij elkaar voegen en even goed roeren dat deze goed samen komen.

Leffe Blond Marinade

  1. Snipper de lente-ui in kleine stukjes
  2. Snipper hierna de knoflooktenen
  3. Voeg de overige ingrediënten goed door

Bereiding:

  1. Leg de spareribs in een ovenschaal
  2. Smeer de marinade goed over de ribben
  3. Bewaar de resterende marinade voor later
  4. Zet de ribben een uur afgedekt in de koeling
  5. Leg de ribben op de BBQ of in de oven +- 30 minuten op 160 graden
  6. Haal de spareribs uit de oven, smeer de resterende marinade over de ribben.
  7. +- 10 minuten in de oven op 200 graden

Je kan de marinades ook iets pittig maken door wat sambal toe te voegen. Indien je de pittige ribben eet past hier een normale Hertog Jan pilsener goed bij!

Vleesgerechten gaan mooi samen met een Hertog Jan Dubbel. De fraaie roodbruine kleur, rijk moutige karakter en iets zoetige smaak passen perfect bij een stuk vlees zoals de sparerib!

Delen: